Artsen

 Bert Harms Arts Huisartsenpraktijk Swalmen

Bert Harms, Arts

big nr. 89021358201

Sinds 2000 ben ik in Swalmen gevestigd als huisarts. Ik woon en werk al meer dan dertig jaar met plezier in Limburg. Ik versta het limburgs goed, maar het spreken is mij nooit gelukt.

Het huisartsenwerk is afwisselend en boeiend. Ik heb bijzondere belangstelling voor oogheelkunde in de huisartsenpraktijk en volg hier extra nascholing voor. Ik leid co-assistenten op die sinds 2017 met regelmaat in de praktijk aanwezig zijn. Tenslotte hebben diverse chirurgische behandelingen mijn  interesse en doe ik ingreepjes waarvoor de patient dan niet naar het ziekenhuis hoeft. Dit alles geeft verdieping in mijn werk en de mogelijkheid om meer onderzoek en behandeling in de huisartsenpraktijk te doen. 

Werkzaam op: maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag.


Debby Collin, Arts bij Huisartsenpraktijk Swalmen

Debby Collin, Arts

Big nr. 19063315401

Mijn jeugd heb ik doorgebracht in Midden-Limburg en in Maastricht ben ik geneeskunde gaan studeren. Na het afronden van mijn studie heb ik enkele jaren in het ziekenhuis gewerkt, eerst op de spoedeisende hulp, daarna op de kinderafdeling. Dit werk heb ik met plezier gedaan, maar wat ik miste was de afwisseling in het werk. Dit maakte voor mij de keuze voor het huisartsenvak duidelijk.

Sinds 2012 ben ik huisarts en sinds 2017 ben ik gevestigd huisarts in de Huisartsenpraktijk Centrum Swalmen. Wat het vak voor mij boeiend maakt is de ruimte voor betrokkenheid bij de patiënt en zijn gezin/sociale netwerk. Doordat je als huisarts de patiënt vaak langer kent is het mogelijk om samen met hem/haar een passende oplossing voor een probleem te vinden, waardoor je nog meer bezig kunt zijn met maatwerk.

Werkzaam op: maandag, dinsdag (1 keer per 2 weken), donderdag en vrijdag.


Marieke van Gilst, Arts

Big nr 99064912801

Na mijn opleiding psychologie ben ik geneeskunde gaan studeren. Daar werd al snel duidelijk dat het huisartsenvak mijn vervolgopleiding zou worden. Vooral de setting, tussen de mensen en hun sociale context spreekt me daarin aan. Evenals het laagdrempelig zijn en de diversiteit aan mensen en ziektebeelden. 
Op de spoedeisende hulp en in een plattelands huisartsenpraktijk heb ik verdere ervaring opgedaan, voordat ik in 2012 naar het zuiden ben verhuisd. Een waarneming in Swalmen kwam op mijn pad, waar ik met veel plezier werk, in een fijn team. De samenwerking bevalt erg goed en is per januari 2022 gewijzigd van waarneming naar maatschapsverband. 
 

Werkzaam op: dinsdag, woensdag en donderdag.