Artsen

 Bert Harms Arts Huisartsenpraktijk Swalmen

Bert Harms, Arts

Sinds 2000 ben ik in Swalmen gevestigd als huisarts. Ik woon en werk al meer dan dertig jaar met plezier in Limburg. Ik versta het limburgs goed, maar het spreken is mij nooit gelukt.

Het huisartsenwerk is afwisselend en boeiend. Ik heb bijzondere belangstelling voor oogheelkunde in de huisartsenpraktijk en volg hier extra nascholing voor. Ik leid co-assistenten op die sinds 2017 met regelmaat in de praktijk aanwezig zijn. Tenslotte hebben diverse chirurgische behandelingen mijn  interesse en doe ik ingreepjes waarvoor de patient dan niet naar het ziekenhuis hoeft. Dit alles geeft verdieping in mijn werk en de mogelijkheid om meer onderzoek en behandeling in de huisartsenpraktijk te doen. 


Debby Collin, Arts bij Huisartsenpraktijk Swalmen

Debby Collin, Arts

Mijn jeugd heb ik doorgebracht in Midden-Limburg en in Maastricht ben ik geneeskunde gaan studeren. Na het afronden van mijn studie heb ik enkele jaren in het ziekenhuis gewerkt, eerst op de spoedeisende hulp, daarna op de kinderafdeling. Dit werk heb ik met plezier gedaan, maar wat ik miste was de afwisseling in het werk. Dit maakte voor mij de keuze voor het huisartsenvak duidelijk.

Sinds 2012 ben ik huisarts en sinds 2017 ben ik gevestigd huisarts in de Huisartsenpraktijk Centrum Swalmen. Wat het vak voor mij boeiend maakt is de ruimte voor betrokkenheid bij de patiënt en zijn gezin/sociale netwerk. Doordat je als huisarts de patiënt vaak langer kent is het mogelijk om samen met hem/haar een passende oplossing voor een probleem te vinden, waardoor je nog meer bezig kunt zijn met maatwerk.


Marieke van Gilst, Arts
Ik ben in Friesland geboren en heb in het Noorden, na mijn opleidingen psychologie en geneeskunde, oa op de spoedeisende hulp in het ziekenhuis gewerkt. Na mijn opleiding tot huisarts in 2009 werkte in in Drente en heb ik in de dagelijkse praktijk al veel ervaring kunnen opdoen. In 2012 ben ik, samen met mijn partner, naar het Zuiden verhuisd en werk ik nu als waarnemend huisarts. De diversiteit aan patienten en zorgvragen, de laagdrempeligheid en het samen met de patient komen tot een passend beleid is voor mij zeer waardevol en dat spreekt mij aan in het huisartsenvak. In de Huisartsenpraktijk Centrum Swalmen ben ik 2 dagen per week, woensdag en vrijdag, waarnemend arts.